K pěstování révy využívá vinařství starou viniční trať „Kolby”. Vinařství klade důraz na rychlé a šetrné zpracování hroznů. Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, s použitím čistých kultur kvasinek. Ke zrání červených vín používají dubové sudy, které jsou umístěny ve sklepích ze 17. století.
Vinařství
Vinařství
Vinařství obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vinic. Vyrábí zejména bílá přívlastková vína, na která se nezapomíná. Vinařství získalo řadu ocenění. Více na: www.vinarstvivolarik.cz
Vinařství
„Terroir club“ Znovínská vína s tímto označením nenajdete běžně v supermarketech!
Znovín Znojmo vlastní jednu z nejcennějších vinařských lokalit v republice, klenot mezi vinicemi, slavnou vinici „Šobes“ v Národním parku Podyjí. Řeka Dyje zde vytváří poloostrov s jedinečným mikroklimatem, který spolu s kvalitní půdou a prostředím nezatíženém průmyslovými emisemi dal vzniknout nejkvalitnějšímu a nejmalebnějšímu místu pro pěstování vinné révy v České republice.
Vinařství
Vinařství disponuje veškerým zařízením nezbytným pro výrobu vín pomocí nejnovějších technologií. Procesy kvašení a zrání probíhají buď v nerezových tancích nebo klasických dřevěných sudech. Kapacita sklepa je nyní 70 000 litrů. Odrůdová skladba je uzpůsobena severní poloze vinařství, veškeré hrozny pocházejí z viničních tratí v Horních Dunajovicích – Frédy a Stará Hora. Veškeré vyrobené víno je lahvováno a většina se prodává prostřednictvím specializovaných prodejen vín a vinoték.
Vinařství
Vinařství je pojmenováno podle viniční tratě Waldberg. V šetrném systému integrované produkce jsou zde obhospodařovány viniční tratě Waldberg, Slunný vrch, Vinice sv. Urbana, Dívčí hora, Ořechový vrch a další o celkové rozloze 130 ha. Ve sklepním hospodářství vyrábí, za použití moderní technologie i tradicí prověřených postupů, kvalitní a odrůdově typická vína jakostní, přívlastková a také vína originální certifikace. Vybrané partie vín jsou ukládány v pískovcovém sklepě vybudovaném v roce 1770, kde v optimálních podmínkách vyzrávají také ve vína archivní.
Vinařství
Vinařství založili Američané, bratři Benjamin a Craig Stapleton a moravský vinař Jaroslav Springer s cílem pracovat na vínech tak, jak je zvykem u špičkových světových vinařství. Vše od prací na vinici až po uskladnění lahví je podřízeno vysoké kvalitě a originalitě. Vína nejsou filtrována ani čiřena a obsah SO2 je minimální. Vinice jsou obdělávány v BIO režimu.
Vlajková loď vinařství: „Roučí“ – což je kupáž Pinot noir, Saint Larent (Svatovavřinecké).
Vinařství
Sami o sobě říkají: „Láhev FILIBERKU v sobě obsahuje lásku, radost a vírou překonané starosti i obavy. V každé láhvi je hrozen, který před tím, než se hroznem stal, prošel dlouhou cestou starostlivého ručního opečovávání. Každý kmínek na našich několika hektarech vinic známe osobně a každému věnujeme individuální péči, tak jako se pečuje o malé děcko. Plody našeho snažení – hrozny – sbíráme do malých beden ručně a maximálně šetrně“.
Vinařství
Rodinné BIO vinařství, hospodařící na 10 ha vinic na Kraví Hoře u Znojma. Kromě tradičních bílých, růžových a červených vín vyrábí i vína speciální, jako vína ledová, vína zrající na kvasnicích a v dubových sudech (Surlie), vína likérová (Šaler) a vína přírodní, vyráběná ze šlapaných hroznů a kvašená divokými kvasinkami (Edelspitz).
Další vinařství podle aktuální nabídky
Zahraniční vína
Sortiment zahraničních vín průběžně měníme a snažíme se vybírat ty zajímavé z nich, které jsme ochutnali a kde odpovídá cena kvalitě.